Etkinlik Bilgileri

Etkinliğin Amacı

Bu etkinliğin temel amacı akademisyenlerin TÜBİTAK-BİDEB 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında bilimsel etkinlik düzenleme yetkinliklerinin arttırılmasına yönelik eğitimler düzenlemektir. Bunun yanı sıra akademisyenlerin etkinlik fikirlerinin olgunlaşmasında ve niteliğinin arttırılmasına fayda sağlayacak bilgilerin verilmesi amaçlanmıştır.

Etkinliğin Kapsamı

Etkinlik kapsamında eğitimde yer alacak katılımcılar yurt içinde ikamet eden ve yurt içindeki üniversite/eğitim ve araştırma hastanesi/araştırma enstitüsünde çalışan en az doktora eğitimini tamamlamış akademisyenler olacaktır. Bu doğrultuda daha önce 2237 projesi yürütücülüğü yapmış (2237-A veya 2237-B) akademisyenler tarafından katılımcılara yönelik TÜBİTAK projeleri, destekleme ilkeleri ve proje yazımı konularında bilgi verilecektir. Son olarak etkinlik kapsamında uygulamalı eğitim düzenlemek suretiyle teorik ve pratik pekiştirilmiş olacaktır.